Kørekort

BIL

START: 08-04-2025

VARIGHED: UNDERVISNINGSFORLØBET ER PÅ 7-8 UGER ELLER  4-5 UGER (LYNKUSUS)

Tirsdag kl. 16:30

tilmeld

BIL

 START: 15-04-2025

VARIGHED: UNDERVISNINGSFORLØBET ER PÅ 7-8 UGER ELLER  4-5 UGER (LYNKUSUS)

Tirsdag kl. 16:30

tilmeld

BIL

START: 22-04-2025

VARIGHED: UNDERVISNINGSFORLØBET ER PÅ 7-8 UGER ELLER  4-5 UGER (LYNKUSUS)

Tirsdag kl. 16:30

tilmeld

 

Ifølge færdselsloven § 56 skal man have kørekort for at køre en bil.
En af betingelserne for at få kørekort er at man skal modtage undervisning i henhold til den obligatoriske undervisningsplan hos en godkendt kørelærer og derefter bestå en køreprøve. Køreprøven er opdelt i en teoretisk- og en praktisk prøve.

Lovens mindstekrav er 29 lektioner af mindst 45 minutter i teoretiske emner + 24 lektioner af mindst 45 minutter i praktisk kørsel (kørelektion). Heraf 4 lektioner på manøvrebane og 4 lektioner på glatbane. Undervisningen skal strække sig over mindst 14 undervisningsdage.

Du må erhverve dig et kørekort til kategori B (alm. bil) når du er fyldt 17 år.
Fra 1. januar 2017 er der startet en forsøgsordning, hvor man som 17 årige kan tag kørekortet og derefter køre bil sammen med erfaren bilist der mindst har haft kørekort i 10 år som ledsager.

Du kan starte på kørekortforløbet, når du er fyldt 16 år og 9 måneder, dog kan du først gå op til den praktisk køreprøve når du er fyldt 17 år.

Kørekortet er normalt gyldigt i 15 år og giver ret til at føre følgende køretøjer:

  • Person-/varebil på højst 3.500kg tilladt total vægt
  • Bil med højst 8 siddepladser foruden førerpladsen
  • Tilkoblet påhængsvogn på højst 750kg tilladt total vægt
  • Traktor/motorredskab
  • Registreringspligtig knallert (knallert 45 km/t)

Til intro aften gennemgår vi detaljeret de nye regler med eleverne.
Du kan læse mere om forsøgsordningen på www.sikkertrafik.dk

Teoriundervisning
Teoriundervisningen foregår på Brøndbyøster torv 53, som ligger 5 minutters gå gang fra Brøndbyøster Station i hyggelig og varme omgivelser. Undervisningen foregår på storskærm og tavle.

Undervisningens formål er ikke kun, at få et kørekort i hånden, men at eleverne bl.a. får færdighed  i at bedømme færdslen kritisk, er miljøvenlige, og bliver samtidig fremtidens hensynsfulde og ansvarsbevidste bilister mm.

Manøvrebane
Efter anden teorilektion, skal eleven ud på manøvrebane også kendt som “kravlegården” for første gang, hvor eleven alene skal lære, at betjene en bil på en lukket, og sikker bane så eleven er klar til sin første praktisk lektion på vej.

Kørsel på vej
Første kørelektion på vej foregår med en kørelærer, som er fast tilknyttet eleven igennem hele den praktiske forløb (køreundervisningen).

Kørsel på vej starter på en fast udvalgt rute, hvor der næsten ingen trafik er. Det er fordi eleven skal ud, at køre for første gang ude i den virkelige trafik, kan det virke stressende og ubehageligt, hvis der er meget trafik. Derfor starter eleven med sin kørelærer på en meget lettere trafikeret vej. Og for hver kørelektion vil eleven få en ny rute, hvor der kommer flere og flere udfordringer i form af flere trafikanter, og sværhedsgraden stiger for hver lektion. Endvidere skal eleven være forberedt på at kørslen kommer til, at foregår på forskellige tider dvs. f.eks. inden- og udenfor myldretiden samt kørsel i mørke.

Teoriprøve
Teoriprøven kan tages når eleven har gennemført 29 lovpligtige teorilektioner samt 14 kørelektioner på vej.

Køreteknisk Anlæg
Da vi har forskellige vejrforhold såsom, regnvejr og snevejr i Danmark mm. skal eleven lære, at beherske køretøjet i al slags vejrforhold. Og derfor skal eleven ud på køreteknisk anlæg, også kendt som “glatbane”, som også er en del af forløbet, og skal tages inden køreprøven.

Praktisk prøve
Køreprøven kan først afholdes, når eleven har bestået teoriprøven, fuldført glatbanen samt eleven mindst har haft 16 kørelektioner på vej. Vi sender eleven selvfølgelig først op til køreprøven, når elevens kørelærer vurderer, at eleven er klar til, at bestå den endelig prøve.